Drukvaste isolatieplaten zoals XPS-platen - De Isolatiehal

  Drukvaste isolatieplaten

  Drukvaste isolatieplaten zoals XPS-platen

  Drukvaste isolatie kent, de naam zegt het al, een grote mate van drukbestendigheid. Zeker wanneer er drukkrachten op de isolatielaag worden uitgeoefend, is deze drukbestendigheid van essentieel belang. Vloerisolatie wordt bijvoorbeeld continue belast, al dan niet in combinatie met vloerverwarming. Dergelijke isolatieplaten behouden continue hun vorm en (thermische) eigenschappen ondanks de drukbelasting die erop wordt uitgeoefend.

  XPS-platen zijn een voorbeeld van drukvaste isolatieplaten. Dergelijke platen kennen een zeer dichte kunststofstructuur. Afgezien van de drukvastheid zorgt die structuur er ook voor dat vocht niet in en door de platen kan dringen. Daardoor wordt condensvorming vermeden en krijgt schimmelvorming geen kans terwijl de ventilatiewaarde hoog is.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  Drukvaste isolatie is breed toepasbaar

  XPS drukvaste isolatieplaten zijn een synthetisch isolatiemateriaal met een extreem laag gewicht. Door hun specifieke eigenschappen zijn dergelijke platen in het bijzonder goed toepasbaar in (relatief) natte ruimten zoals douches, kelders en sauna’s.

  Ook PIR isolatieplaten hebben een drukvast karakter. Deze zijn uitermate geschikt voor het isoleren van platte daken. Het bijkomende voordeel is dat drukvaste isolatieplaten van PIR ook nog eens zeer brandvertragend zijn.

  Gunstig geprijsde isolatie

  Alle drukvaste isolatie die wij inkopen is van B-keus kwaliteit. Veelal betreft het productiebatches van A-merken met kleine afwijkingen zoals lengte- en kleurverschillen of geringe oneffenheden. Gedurende het isolatieproject kunnen deze afwijkingen eenvoudig worden weggewerkt en zullen ze in functioneel opzicht niet voor beperkingen zorgen. Onze drukvaste isolatie is van topkwaliteit en ook nog eens gunstig geprijsd.

  Wanneer u kiest voor onze drukvaste isolatieplaten dan bespaart u 2 keer geld. Als gevolg van onze platen dalen uw energielasten. Het isolatieproject is door de geringere aanschafprijs van de platen bovendien sneller terugverdiend.

  Vraagt u zich af welke drukvaste isolatie het beste is voor uw specifieke project? Stuur ons een bericht en wij zullen u van advies voorzien. U kunt uw isolatiematerialen zelf afhalen in onze isolatiehal of wij zorgen er tegen een meerprijs voor dat ze bij u geleverd worden.