Dunne glaswol 80 mm - De Isolatiehal

  Dunne glaswol 80 mm

  Glaswol is een materiaal dat wordt vervaardigd uit gerecycled glas en dat diverse eigenschappen bezit waardoor het goed inzetbaar is als bouwmateriaal. Er gaat een goede thermische isolatiewerking uit van glaswol. Glaswol met een dikte van 8 cm kent al een Rd-waarde van 2,05. Dat geeft aan dat het thermisch isolerend vermogen van het materiaal groot is. Daardoor vindt geen ongewenst temperatuurtransport plaats. Concreet draagt dat eraan bij dat u het in de winter lekker warm heeft en dat het in de zomer koeler blijft.

  Ook in akoestisch opzicht presteert glaswol uitstekend. Luchtgedragen geluiden alsmede contactgeluid worden gesmoord tussen de glaswolvezels. Het materiaal vervult derhalve meerdere functies. Door te kiezen voor een dikkere deken van glaswol dan 80 mm, worden de isolerende prestaties verder versterkt.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  Glaswol 8cm, eenvoudig en effectief isoleren

  Glaswol met een dikte van 8 cm is in ons assortiment momenteel de dunste uitvoering. Deze rol heeft standaard een breedte van 120 centimeter en bevat maar liefst 9 meter lengte. U betaalt net iets meer dan € 3,- per te isoleren meter. Als gevolg van onder andere de vermindering in energieverbruik die plaatsing van glaswol tot gevolg zal hebben, zult u uw investering razendsnel terugverdienen.

  Glaswol van 8cm of iets dikker is eenvoudig te knippen en te versnijden op maat. Men kan de glaswoldeken vouwen en stroken ter opvulling in luchtkamers proppen. Door de intrinsieke klemkracht kan het eenvoudig worden aangebracht. Fixeer uw strook eventueel door middel van een tacker (nietapparaat).

  Verder in ons assortiment:

  Bestel glaswol in diktes van 80 mm tot wel 200 mm in onze webshop. Het aantal benodigde rollen en de totaalprijs worden automatisch berekend op basis van het totaal aantal m² dat u nodig heeft. Een groot nadeel van glaswol is de beperkte vochtbestendigheid. Wilt u een vochtige omgeving isoleren, dan kiest u beter voor PIR-platen met aluminium vlies of voor XPS-isolatie. Anders dan glaswol vergt de uitvoering van dergelijke hard schuimen platen dikwijls minder dan 8cm om tot hetzelfde isolatieresultaat te komen.

  Wij kunnen u ook persoonlijk adviseren wanneer u dat wilt. Neem gerust contact op.