Levering in zowel Nederland als België

Glaswol: dikte is bepalend voor isolatie eigenschappen

Glaswol wordt vervaardigd uit zand in combinatie met gerecycled glas. Deze herbruikbaarheid is goed voor het milieu. Onder hoge temperatuur worden het zand en het glas samengesmolten en onder de bijvoeging van toeslagstoffen en lucht ontstaat uiteindelijk een zachte, geelgekleurde mat glaswol van 70mm tot 160 mm dik.

Glaswol kent zowel thermisch isolerende eigenschappen als isolatie eigenschappen in akoestische zin. De specifieke structuur smoort geluiden waardoor verdiepings geluid bijvoorbeeld niet voor overlast zorgt. Bovendien vormt het een thermisch isolerende laag. In de winter blijft stookwarmte in een met glaswol geïsoleerde ruimte goed behouden. Ook gekoelde aircolucht wordt door de isolatielaag echter vastgehouden.

Neem contact op voor al uw vragen!

Glaswol dikte bepalend voor de isolatiewaarde

Glaswol is beschikbaar vanaf 70mm dikte tot wel 160mm. In ons assortiment vindt u daarnaast tussenmaten zoals glaswol 120 mm en glaswol 140 mm. De Rd-waarde staat voor de mate waarin het materiaal op thermische wijze isoleert. Des te hoger dit getal des te beter de thermische isolatie eigenschappen. Een dikkere isolatiehuid vergroot de Rd-waarde. Het mag voor zich spreken dat glaswol 160mm wel wat duurder is qua aanschaf dan een dunnere maat. U isoleert echter al met een laag van 16 cm dik voor minder dan € 7,- per vierkante meter!

 

In sommige gevallen is de dikte van de glaswol geen probleem. Dat is bijvoorbeeld vaak zo wanneer u een dak of plafond isoleert. De binnenruimte wordt dan immers nauwelijks merkbaar verkleint. In die gevallen kunt u zelfs onze extreme diktematen (tot wel 20 cm) gebruiken.

Wij hebben ook andere opties voor u

Luistert de dikte van het isolatiemateriaal wel zeer nauw, dan is het wellicht het overwegen waard om met PIR-platen te isoleren. PIR kent nog betere thermische isolatie eigenschappen bij geringe diktematen. Let op: het betreft hier wel een hardschuim met beperkte akoestische demping. Wilt u ook een geluidsisolerende schil realiseren, kies dan op zijn minst voor glaswol van 70mm.