Levering in zowel Nederland als België

Glaswol: goedkoop isoleren

Eigenlijk is ieder isolatieproject rendabel, welk isolatiemateriaal u ook gebruikt. De aanschafprijs van XPS en PIR om mee te isoleren ligt dikwijls wat hoger dan die van glaswol. De energiebesparing die u daarmee realiseert is echter dikwijls ook groter door een beter thermisch warmteweerstandvermogen.

In veel gevallen is toepassing van goedkope glaswol isolatie echter prima. De eigenschappen van glaswolmatten zijn soms juist zelfs perfect om een isolatieproject mee te voltooien zoals u zult zien.

Neem contact op voor al uw vragen!

Goedkope glaswol = multifunctioneel

U isoleert een ruimte met glaswol al voor minder dan € 3,50 per vierkante meter bij een Rd-waarde van meer dan 2,0. Geen ander isolatiemateriaal heeft zo’n gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Het isoleren door middel van glaswol vergt wel enige beschikbaarheid van ruimte. U dient een laag isolatiemateriaal aan te kunnen brengen van minimaal 80 mm dik. Dat is bijvoorbeeld vaak het geval bij zolderisolatie. Het voordeel van goedkope glaswol is dat door de lage densiteit het materiaal flexibel is en eenvoudig tussen de dwarsbalken van de zolder in kan worden geklemd. Ook holle ruimtes vult u er eenvoudig mee op.

Glaswol is niet alleen makkelijk en goedkoop. Het zorgt ook voor akoestische isolatie waardoor u minder last krijgt van omgevingsgeluiden in uw woning of pand.

Ieder materiaal heeft specifieke eigenschappen

Toepassing van goedkope glaswol ter isolatie is helaas niet altijd mogelijk. Heeft u weinig ruimte beschikbaar dan is de laag glaswol die u moet aanbrengen voor voldoende thermisch isolatierendement dikwijls te dik. PIR en XPS bieden een soortgelijk rendement bij geringere dikte. Ook het aanbrengen van glaswolmatten in zeer vochtige omstandigheden is niet zo’n goed idee. In geval van het isoleren van een kelder of badkamer is het daarom raadzaam om voor een ander isolatiemateriaal te kiezen. Gebruik in zo’n situatie in elk geval altijd glaswol dat voorzien is van een dampwerend scherm.