Levering in zowel Nederland als België

Glaswol isolatieplaten

Veel soorten isolatieplaten worden uit glaswol vervaardigd. In geval van platen is er sprake van rechthoekige ‘matten’ die ongebogen worden verpakt. Ze hebben vaste afmetingen en dikten. Anders dan in geval van een glaswol deken beschikt men niet over lengtes tot wel 10 meter aan een stuk. Daardoor krijgt men tijdens het isoleren in grotere mate met kieren en naden te maken. De ‘matten’ zijn echter wel ongekromd.

Glaswol wordt vervaardigd van gerecycled glas en zand. Deze compound wordt op hoge temperatuur samengesmolten onder de toevoeging van toeslagstoffen die zorgen voor binding. Daarnaast wordt lucht toegevoegd om een isolerende celstructuur en densiteit te genereren

Neem contact op voor al uw vragen!

Voordelen van isolatieplaten glaswol

Glaswol isolatieplaten worden veelvuldig toegepast als bouwmateriaal. Met name ten behoeve van isolatie vervullen ze hier duurzaam een effectieve rol. Een isolatielaag van glaswol zorgt ervoor dat de binnentemperatuur behouden blijft. Warme stooklucht gaat niet verloren maar ook koele lucht wordt behouden indien men dat wil.

Isolatieplaten van glaswol vormen niet alleen een thermische barrière. Ze zijn ook nagenoeg onbrandbaar en niet oplosbaar in water.

In vergelijking met steenwol, een materiaal dat uit een vulkanisch gesteente wordt vervaardigd, heeft glaswol diverse voordelen. Het isoleert beter en is prijsgunstiger. Het is daarentegen minder vochtbestendig dan steenwol en de levensduur is iets korter.

Isolatiemateriaal is het allergoedkoopst bij Isolatiehal.nl

Glaswol isolatieplaten vormen naast PIR- en XPS-platen een van de opties om een ruimte mee te kunnen isoleren. Ieder materiaal kent zijn specifieke voor- en nadelen. Bij Isolatiehal.nl kunnen we u daar alles over vertellen. Wij zijn specialist in het verhandelen van B-kwaliteit isolatiemateriaal. Dat betekent isoleren met de allerbeste materialen. Wat onze webshop daarin uniek maakt is dat wij de meest gunstige prijzen kunnen aanbieden. Onze handelsstrategieën waarborgen dat.

Bestel nu wat u nodig heeft. Wij leveren het snel en effectief.