Glaswol toepassen ten behoeve van geluidsisolatie - De Isolatiehal

  Glaswol toepassen ten behoeve van geluidsisolatie

  Bent u muzikaal? Speelt u zelf een instrument of luistert u graag met het volume vol open? Of beschikt u over een werkplaats en wilt u de geluidsoverlast voor de omgeving beperken? Goede geluidsisolatie kan prima gerealiseerd worden door middel van glaswol.

  Geluiden komt door alle spleten, gaten en kieren maar ook door de wanden van een gebouw zelf van buiten naar binnen of andersom. Of van de ene naar de andere kamer. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen luchtgeluid en contactgeluid.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  Waarom kiezen voor geluidsisolatie op basis van glaswol?

  Luchtgeluid betreft geluid dat via de lucht zelf wordt overgebracht. U ervaart het bijvoorbeeld wanneer iemand anders luid praat in een andere kamer, al dan niet met de deur open. Contactgeluid daarentegen wordt getransporteerd door de bouwkundige constructie van het pand. U neemt dat onder andere waar wanneer iemand de trap op of af loopt, of wanneer er een wasmachine staat te schudden op zolder. In beide gevallen biedt glaswol een oplossing voor goede geluidsisolatie.

  Geluidsisolatie van de constructie realiseert u onder andere door de wanden met glaswol te bekleden. De tonen worden dan door de zachte glaswol gesmoord. Echter door kieren en naden weg te werken en ‘luchtige’ constructies te bekleden met dit materiaal, belemmert u ook de mate van luchtgeluid.

  Zo aangebracht, zo gekocht

  Isoleren, of dat nu omwille van inpandige klimaatomstandigheden of akoestiek is, gaat heel eenvoudig met glaswol. Geluidsisolatie in deze vorm is zo aangebracht doordat het materiaal vervormbaar is en dikwijls tussen bestaande constructie-elementen ingeklemd kan worden.

  Vraag een offerte aan voor geluidsisolatie direct op onze website. Hoe dikker het materiaal des te meer geluid erdoor wordt gesmoord. Glaswol is dan ook verkrijgbaar in diktes tot maar liefst 20 cm. Nergens anders betaalt u zo weinig voor B-kwaliteit isolatiemateriaal als bij De Isolatiehal.