Levering in zowel Nederland als België

Glaswolisolatie: Houd Warmte Binnen en Geluid Buiten

Glaswol is een chemisch product dat gemaakt wordt uit de componenten zand en (gerecycled) glas. Het wordt zeer veel toegepast als bouwmateriaal en vervult daarbij met name een isolerende en brandvertragende functie. Een van de grote voordelen van glaswol als isolatiemateriaal is dat het eenvoudig tot allerlei vormen kan worden bewerkt. Bovendien kan het gemakkelijk worden aangebracht door middel van klemkracht of met nietjes en spijkers.

De isolatiewaarde van glaswol ontstaat doordat een glaswoldeken warme lucht insluit waardoor het de luchtcirculatie en de warmteafgifte die daarbij naar buiten toe ontstaat, tegen gaat.

Neem contact op voor al uw vragen!

Glaswol toepassingen

Glaswol kan onder andere worden toegepast als dakisolatie, bijvoorbeeld op zolder. Door glaswol aan te brengen tussen de spanten van het dak wordt gewaarborgd dat warmte in de wintermaanden niet via het dak verloren gaat. Door glaswol aan te brengen zorg je er echter in de zomer voor dat het koeler blijft onder de dakconstructie. Glaswol bewerkstelligt stabiliteit van de temperatuur en transformeert een koude, tochtige ruimte tot een aangenaam verblijf.

Speciale uitvoeringen van glaswolrollen en -dekens, bijvoorbeeld glaswol dat is voorzien van een aluminium vlies, zorgen ervoor dat dampdichtheid wordt bewerkstelligd. Ongewenste condensatie wordt op die manier voorkomen. Glaswol heeft een goede isolatiewaarde en is een van de prijsvriendelijkste isolatiematerialen. Een investering in isolatie door middel van glaswol verdient zich in korte tijd terug.

Gewaarborgde kwaliteit

Via De Isolatiehal schaf je B-keus glaswolrollen en -producten aan die uiterst grondig zijn getest. Al ons glaswol is afkomstig van de beste isolatiemerken en levert uitstekende isolatieprestaties. Toch kunnen wij je dit top-assortiment aanbieden tegen budgetprijzen. De beste isolatieproducten van de beste producenten tegen de beste prijs, die vind je alleen op onze product pagina.