Levering in zowel Nederland als België

Advies: hoe PIR platen afwerken?

PIR afwerking

Bij ons valt de prijs van uw investering per definitie lager uit. En dat terwijl u niets inboet aan kwaliteit. Tijdens onze lange historie hebben wij veel affiniteit opgedaan met isoleren. Vandaar dat wij onze kennis ook graag delen met u t.a.v. de beste wijze voor het afwerken van PIR platen.

Voor het isoleren van een tochtige zolderverdieping zijn PIR platen zeer geschikt. Het beste kiest men hiervoor platen met een afwerking, in dit geval een aluminium laag aan beide buitenzijden voor extra condensbescherming.

Neem contact op voor al uw vragen!

Isolatieplaten afgewerkt met een aluminium folie

Isolatieplaten die zijn afgewerkt met een folie zijn bij ons beschikbaar tot wel 160mm dikte. De helft daarvan is echter dikwijls al voldoende voor zolderisolatie. Het is belangrijk m.b.t. PIR platen dat met de afwerking de naden zo goed mogelijk worden weggewerkt. Eventueel kunt u daar PUR-schuim voor gebruiken maar ook kit en tape zijn toepasbaar. Tevens kunt u de PIR platen afwerken, of beter gezegd wegwerken door middel van toepassing van gipsplaten die ook geverfd en gestuct kunnen worden.

Ook specifieke platen zijn bij ons beschikbaar

Wij hebben ook PIR platen met intrinsieke afwerking beschikbaar voor speciale toepassingen. PIR bitumen isolatieplaten zijn bijvoorbeeld voorzien van een gebitumineerd glasvlies. Bitumen of EPDM afwerking kunnen daardoor rechtstreeks op de isolatielaag worden aangebracht voor een effectieve waterdichte afwerking van bijvoorbeeld uw platte dak.

PIR afschotplaten zijn isolatieplaten die niet qua materiaal maar qua vorm afgewerkt zijn. Hiermee creëert men een hellingshoek t.b.v. de waterafvoer van een dak.

Voor al dit soort producten evenals voor aanvullend advies kunt u bij ons terecht. De Isolatiehal is dé specialist op het gebied van isoleren. Kijk rond op onze website of neem contact op!