Hoe verhoudt PIR 70mm zich tot glaswol? - De Isolatiehal

  Hoe verhoudt PIR 70mm zich tot glaswol?

  PIR en glaswol matten zijn beide hoogwaardige isolatieproducten die geld opleveren. Isoleren is ‘hot’ en wordt zelfs door de overheid gestimuleerd. In een goed geïsoleerde woning of pand neemt het energieverbruik ten behoeve van warme (CV) of koele lucht (airco) namelijk drastisch af. Dat draagt bij aan de klimaattransitie en beperkt uw energiekosten. In dit artikel bekijken we hoe PIR isolatie 70mm zich verhoudt tot glaswol van ongeveer dezelfde dikte. Zo weet u welk isolatieproduct het beste is voor uw isolatieproject.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  De eigenschappen van 70mm PIR isolatie versus glaswol

  PIR isolatieplaten 70mm betreffen hardschuim isolatieplaten met een aluminium cachering. Deze zijn geschikt voor het isoleren van uw dak, uw wanden, muren en vloeren. Door de goede drukvastheid is het mogelijk om ze te belopen. De Rd-waarde, oftewel de coëfficiënt ten aanzien van de warmteweerstand, is met ruim 3,0 ultiem goed te noemen. Een isolatielaag PIR van 7 cm dik zorgt dus voor een optimaal temperatuurbehoud.

  Ten opzichte van PIR 70mm is de dunste versie van onze glaswolmatten momenteel 80 mm dik. Het betreft een flexibele, buigzame en zachte mat met een ononderbroken lengte van bijna 11 meter. Dit is geen drukvast product. De warmteweerstand van dit materiaal dat 10 mm dikker is dan PIR isolatie 70mm, is krap 2,0 en dus een stukje minder. Opgemerkt moet worden dat glaswol wel ook in akoestische zin goed isoleert. Die eigenschap heeft PIR niet.

  De goedkoopste isolatie

  Of u in uw geval moet kiezen voor 70mm PIR isolatie of voor 10 mm dikker glaswol hangt af van waar u naar op zoek bent. Voor het snel isoleren van een zolderdak inclusief akoestisch effect eigent glaswol zich het beste. Wilt u echter een optimaal thermisch isolatierendement en een vochtbestendiger product, dan zijn PIR isolatieplaten 70mm inclusief aluminium vlies voor u de beste keus.

  1 ding weet u zeker: in onze webshop bent u in beide gevallen het allergoedkoopst uit.