Informatie over druksterkte isolatie - De Isolatiehal

  Informatie over druksterkte isolatie

  Er zijn zeer veel verschillende isolatiematerialen beschikbaar via Internet. Ieder materiaal kent zijn eigen specifieke eigenschappen. Allereerst is daarbij de Rd-waarde van groot belang. Deze warmteweerstandcoëfficiënt zegt iets over het thermisch isolerend vermogen van het specifieke materiaal bij een bepaalde dikte. Daarnaast zijn secundaire eigenschappen essentieel waaronder de druksterkte van de isolatie.

  Wilt u een omkeerdak aanleggen? Dat wil zeggen dat u het isolatiemateriaal aanbrengt bovenop de waterwerende laag. Of wilt u een vloer isoleren die (intensief) belopen wordt? In beide gevallen is het van groot belang dat uw isolatie drukvast van karakter is. Glaswol, een materiaal met een lage densiteit oftewel een beperkte massa, zal inveren wanneer u het beloopt en mogelijk zelfs beschadigen of zijn isolerende functionaliteit verliezen.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  Drukvaste isolatieplaten: prijs afhankelijk van type en dikte

  Zowel PIR als XPS isolatieplaten hebben beide een behoorlijke druksterkte. XPS presteert in dit opzicht echter uitmuntend en heeft derhalve het ‘hardste’ karakter. Daarmee is het uitermate geschikt voor de realisatie van omkeerdaken of ter isolatie van ondervloeren. XPS is drukvaste vloerisolatie met een ten opzichte van PIR aantrekkelijke prijs. Daarbij moet opgemerkt worden dat u in geval van XPS wel wat inboet aan isolatiekracht. Ter indicatie: ter realisatie van nagenoeg dezelfde Rd-waarde leveren 60mm PIR en 100mm XPS ongeveer dezelfde thermische weerstandsprestatie.

  Wat maak isolatie drukvast?

  Dezelfde eigenschappen die XPS vochtbestendig maken, zorgen er tegelijkertijd voor dat het drukvaste vloerisolatie is. Dit komt door de nauwe, gesloten celstructuur. Die maakt vochtindringing onmogelijk en zorgt ook voor een intrinsiek goed dragende structuur.

  Al deze drukvaste isolatieplaten zijn in onze webshop verkrijgbaar tegen de meest aantrekkelijke prijs. Ons motto is: investeer en rendeer! Samen voor een lagere energierekening. Samen voor een beter milieu.