Op zoek naar isolatie? Bij de isolatiehal bent u aan het juiste adres.

  Isolatie

  Door het gebruik van isolatie kunt u bijvoorbeeld uw woning isoleren. Dit scheelt vaak flink in het energieverbruik. Zonder isolatie kan er tot wel 30% warmte via het dak, 20% via de muren en zo’n 10% via de vloeren verdwijnen. Het isoleren van een huis brengt zowel financiële als ecologische voordelen met zich mee. Daarnaast voorkomt het ook nog eens vocht en schimmelvorming.

  Wanneer isoleren

  Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig standaard gebouwd met voldoende isolatie. Een nieuwbouwwoning wordt voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem en worden de vloer, het dak en de muren geïsoleerd. Bij oudere huizen is dit niet het geval en is het verstandig om te investeren in isolatiemateriaal. Het is verstandig om eerst bij het dak te beginnen, deze laat vaak veel warmte door.

  Isolatie

  Isolatie bij de Isolatiehal

  Soorten isolatie

  Er zijn vele mogelijkheden om isolatie te verwerken in een huis. Maar welk isolatiemateriaal kunt u het beste gebruiken voor de vloer en wat is het bijvoorbeeld de beste isolatiemateriaal voor de muur? Wij lichten verschillende isolatiematerialen voor u uit.

   

  PIR platen aluminium:

  Deze isolatieplaten zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor onder andere daken, wanden en vloeren. Met een geringe dikte is het al mogelijk om een hoge isolatiewaarde te bereiken. Daarnaast is het materiaal ook nog eens makkelijk te bevestigen, doordat het licht en drukvast is.

   

  PIR platen bitumen:

  Dit soort isolatiemateriaal is geschikt voor onder bitumineuze dakbedekking.

  XPS platen:

  XPS platen kunnen overal voor gebruikt worden en zijn ook nog eens vochtbestendig. Daarnaast zijn deze platen erg licht en leent het materiaal zich bijvoorbeeld erg goed voor een badkamer, kelder of zwembad.

   

  Isolatie bij Isolatiehal.nl

  Bent u op zoek naar isolatiemateriaal of wilt u meer weten over isolatie? Wij van Isolatiehal helpen en adviseren u graag. Stuur een mailtje met uw vraag naar info@isolatiehal.nl of bel naar 0492 – 542 002.