Ma. - Vr. 08:30 - 17:00 uur
+31 (9)492 542 002

Isolatieplaten

Het isolatiemateriaal dat over het algemeen het meest gebruikt wordt zijn isolatieplaten. Door het juist laten isoleren van uw woning kunt u niet alleen energiekosten besparen, maar wordt ook het wooncomfort aanzienlijk verhoogd. Isolatieplaten kunnen onder andere gebruikt worden voor het isoleren van daken, vloeren of wanden. Er zijn vele soorten te koop. Deze worden uit verschillende materialen vervaardigd.

Soorten isolatieplaten

Bent u van plan om iets te isoleren met isolatieplaten? Dan is het belangrijk om hiervoor de juiste platen te kiezen. Het soort materiaal bepaalt onder meer de isolerende eigenschappen van de platen. Hieronder noemen we verschillende soorten isolatieplaten met daarbij de eigenschappen van deze platen.

XPS platen

Deze platen worden gemaakt van polystyreen en zijn bestand tegen vocht door de gesloten structuur. Daarnaast zijn deze platen beloopbaar en makkelijk te hanteren doordat ze drukvast zijn. XPS platen kunnen door de vochtbestendigheid goed gebruikt worden voor bijvoorbeeld de isolatie van een badkamer.

PIR platen

PIR platen zijn zeer breed toepasbaar. Het is mogelijk om met deze platen een dak te isoleren, maar bijvoorbeeld ook een spouwmuur. Het voordeel aan deze platen is dat het isolerend vermogen erg goed is, zelfs als de plaat maar dun wordt toegepast.

Resol platen

Het grootste voordeel aan deze platen is dat ze het hoogste isolerend vermogen hebben van alle isolatieplaten. Deze platen hebben een lambdawaarde van 0,020 W/mK. Door de hoge isolerende waarde van Resol platen is het mogelijk om dunner te isoleren met hetzelfde resultaat.

Waarom Isolatiehal?

Wij van Isolatiehal adviseren u graag over welke platen het beste zijn voor uw isolatieklussen. Isolatiehal beschikt over een breed assortiment aan goede b-keus isolatieplaten. De prijs is bij ons daardoor dus altijd voordelig. Wilt u advies of meer informatie over onze producten? Neem dan contact met ons op info@isolatiehal.nl of bel naar (0)492 542 002.

Isolatieplaten

Isolatieplaten van de Isolatiehal