Levering in zowel Nederland als België

Isoleer volledig waterbestendig met XPS 5 cm

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, elk met zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Met een isolatielaag zorgt u ervoor dat de binnentemperatuur op peil blijft en dat u geen tocht voelt wanneer u in een ruimte verblijft. Een van de isolatieproducten in ons assortiment betreft 5 cm dik XPS isolatiemateriaal. Dit materiaal kan in plaats van PIR-isolatieplaat worden toegepast. XPS 5 cm is een tussenmaat in ons XPS-assortiment. De dikte van deze plaat is 50mm. XPS is echter ook verkrijgbaar in diktes van 20 tot 100 mm. De standaard maatvoering qua lengte en breedte bedraagt 1250 X 600 mm per plaat. Het aantal platen per pak verschilt daardoor al naar gelang de dikte en loopt uiteen van 4 tot 21 platen per pak. Het aantal vierkante meters dat u met ieder productpak kunt isoleren loopt uiteen. Een pak 50 mm XPS bevat 8 platen, genoeg voor 6 vierkante meter isolatie.

Neem contact op voor al uw vragen!

Wanneer kiest u het beste voor 5 cm XPS?

XPS 5 cm wordt vooral toegepast in vochtige ruimten. Veel soorten isolatiematerialen verliezen namelijk hun thermisch isolerend vermogen wanneer ze vocht opnemen. Voor XPS geldt dat niet. Deze platen zijn namelijk volstrekt ongevoelig voor wateropname. Veelvuldige toepassingen zijn dan ook het aanbrengen van het isolatiemateriaal onder betonvloeren en ter realisatie van omkeerdaken.

Bij een omkeerdak is sprake van een (plat)dakconstructie waarbij de isolatielaag boven op de waterkerende laag wordt aangebracht. 50 mm XPS is daar geschikt voor. Het moge duidelijk zijn dat een dergelijk isolatiemateriaal zeer vochtbestendig moet zijn. Een ander voordeel voor de realisatie van zo’n omkeerdak is echter dat XPS platen zeer drukvast zijn waardoor ze ook nog eens goed belopen kunnen worden.

Isoleren met geëxtrudeerd polystyreen

Sommige toepassingen vragen om een zeer hoogwaardig isolatieproduct. Toch isoleert u al met XPS 5mm via De Isolatiehal voor nog geen € 9,- per m². U krijgt daarbij een isolatieproduct met een Rd-waarde van liefst 1,50. Daar houdt u zowel de kou (winter) als de warmte (zomer) mee buiten de deur.Wilt u ook uw huis isoleren met XPS? Vraag vandaag nog een offerte.