Levering in zowel Nederland als België

Glaswol platen

Glaswol isolatie van hoge kwaliteit

Glaswol is een product dat gemaakt wordt door middel van zand en gerecycled glas. Het heeft specifieke eigenschappen waardoor het uitstekend kan worden toegepast in de gebouwde omgeving:

  • Het werkt isolerend, zowel t.b.v. temperatuur als geluid;
  • Glaswol platen zorgen voor een onbrandbare barrière en dragen dus bij aan de brandveiligheid;
  • Het materiaal is onoplosbaar in water.

Glaswol is in de webshop van Discountisolatie.nl verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes. De dikte bepaalt de zogenaamde Rd-waarde, oftewel de mate van isolerendheid. Voor ons huidige productengamma varieert die van 2 tot bijna 6.

Neem contact op voor al uw vragen!

Glaswol platen of rollen?

Het is mogelijk om dit materiaal op rollen te leveren. Als voordeel t.o.v. glaswol platen kan de ononderbroken lengte van het materiaal op rollen genoemd worden. U kunt dan met stroken tot bijna 10 meter lengte onafgebroken isoleren. Er is daarbij geen noodzaak om kieren en naden weg te werken want die zijn er in de breedte nauwelijks. Dit is ook een voordeel t.o.v. andere isolatiematerialen zoals PIR en XPS die standaard in korte plaatvorm geleverd worden.

Glaswol isolatierollen zijn vaak wat goedkoper dan platen vanwege de optimale transporteigenschappen. Glaswol isolatieplaten blijven gemakkelijker in rechte vorm omdat ze niet op rol voorgeforceerd zijn. Kiest men voor dit materiaal voorzien van een toplaag van bijvoorbeeld aluminium, dan wordt dat nagenoeg altijd geleverd in de vorm van glaswol rollen.

Ga voor kwaliteit met de laagste prijs

Glaswol staat bekend als het meest budgetvriendelijke isolatie product. Wilt u isoleren dan doet u dat het goedkoopst met dit materiaal. Opgemerkt moet worden dat de isolatie eigenschappen van bijvoorbeeld PIR en XPS vaak wel beter zijn. Daardoor bespaart u meer op de energierekening waardoor een investering in deze materialen per saldo in bedrijfseconomisch opzicht uiteindelijk toch gunstiger kan zijn.

Kiest u desondanks voor glaswol en wilt u waarborgen dat de prijs die u daarvoor betaalt de laagst mogelijke is? Shop dan op de website van isolatiehal.nl. Onze bedrijfsvoering is erop gericht om de beste kwaliteit isolatiematerialen te leveren tegen het beste tarief.