Levering in zowel Nederland als België

Hardschuim XPS voor uw vloer

Hardschuim XPS gebruik voor uw vloeren

Vloerisolatie kent 2 varianten, namelijk bovenvloerse en ondervloerse isolatie. In dit laatste geval gaat het meestal om isolatie van de kruipruimte. Om dat te kunnen realiseren is het van belang dat die hoog genoeg is om voor het isolerend personeel toegankelijk te kunnen zijn. In beide gevallen is het mogelijk om XPS vloerisolatie te laten plaatsen.

Het realiseren van vloerisolatie zal u geen windeieren leggen. U voorkomt ermee dat warmte wordt afgevoerd naar andere ruimten of naar buiten toe. Door de kruipruimte te isoleren zorgt u ervoor dat vocht, tocht en kou niet langer ontsnappen naar het leefgedeelte. Een groot voordeel van XPS is dan ook de vochtbestendigheid. Kruipruimten, zeker die van woningen van voor 1980, kennen een vochtig klimaat omdat ze dikwijls erg dicht bij het grondwaterniveau zijn gesitueerd.

Neem contact op voor al uw vragen!

XPS vloerisolatie platen

XPS platen kunnen echter ook zeer goed bovenvloers worden geplaatst, bijvoorbeeld direct onder laminaat als ondervloer. Ook dan zorgen ze dat een koudebarrière wordt gerealiseerd. Tegelijkertijd gaat er een akoestische werking uit van het isolatiemateriaal. Dat dempt het betredingsgeluid hetgeen prettig is voor uzelf een voor de (onder)buren.

Een XPS vloer wordt gerealiseerd uit polystyreen, een hardschuim uit styreen dat een restproduct vanuit de aardolie-industrie vormt. Het is verwant aan piepschuim maar heeft in tegenstelling tot dat materiaal een gesloten cel-karakter. Dat maakt het ook zo vochtbestendig. Vocht kan door die gesloten structuur van XPS vloerisolatie immers niet in de platen trekken en daarmee het isolerend vermogen aantasten.

Andere mogelijkheden

U kunt ervoor kiezen om XPS vloerisolatie te (laten) plaatsen maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Voor isolatie van de kruipruimte kan ook het vloeibare PUR schuim worden gehanteerd alsmede isolatiekussens en piepschuim. Het te selecteren materiaal is afhankelijk van de omstandigheden en de mate van isolatie die u wilt realiseren.

Vraag ons dan ook gerust om advies.