Levering in zowel Nederland als België

Kruipruimte isoleren met glaswol

Toepassen van glaswol

Veel huizen die voor het jaar 2000 gebouwd zijn beschikken nog over een kruipruimte. Dat is een ruimte direct onder de begane grond van de woning. In het verleden werd deze aangelegd om te waarborgen dat houten benedenvloeren droog bleven. Daarnaast biedt deze ruimte aan het inpandige netwerk van water- en elektriciteitsleidingen. Dikwijls is de kruipruimte in dit soort woningen toegankelijk via een luikje dat zich bij de voordeur bevindt. Mist deze hoog genoeg is ten behoeve van begaanbaarheid, is het mogelijk om de kruipruimte te isoleren met glaswol.

Neem contact op voor al uw vragen!

Hoe glaswol aanbrengen in kruipruimte?

De kruipruimte wordt niet verwarmd. Het karakter van deze ruimte is daarom nogal eens tochtig en vochtig hetgeen schimmelvorming kan veroorzaken in de woning. Ook het vocht kan zich via openingen vanuit de kruipruimte naar boven werken.

Glaswol is goed betaalbaar maar van nature niet erg bestand tegen vocht en daardoor niet per definitie geschikt voor elke kruipruimte. Wanneer het vocht absorbeert dan zal de thermisch isolerende werking worden aangetast. Het is daarom sowieso noodzakelijk om glaswol te gebruiken dat voorzien is van een vochtwerend dampscherm oftewel een water afstotende boven- en onderlaag.

Droge kruipruimte isoleren glaswol

Is er sprake van een kruipruimte die relatief droog en hoog is dan is de kruipruimte te isoleren door de wanden en het plafond van deze ruimte met glaswol te bekleden. De bodem kunt u beter bedekken met een materiaal dat in het geheel geen water opneemt zoals XPS.

De kruipruimte isoleren zorgt voor kostenbesparing maar vooral voor meer woongenot. U zult nooit meer koude voeten hebben, tocht ervaren of met vocht geconfronteerd worden. Glaswol is een van de goedkoopste opties om een dergelijk project mee te voltooien. Het is flexibel van aard en gemakkelijk aan te brengen. Pas wel op voor irritatie van de huid tijdens de verwerking.