Levering in zowel Nederland als België

Polyisocyanuraat gebruiken voor dakisolatie?

Gebruik van polyisocyanuraat

Het isoleren van daken zorgt ervoor dat het binnenklimaat in een woning of pand aanzienlijk wordt veraangenaamd. Met name platte daken hebben de neiging om warmte in de winter te laten ontsnappen. Een slecht geïsoleerd plat dak, daar valt gewoonweg niet tegenop te stoken. Niet ieder type isolatiemateriaal is geschikt voor een dergelijk isolatieproject. PIR eigent zich echter wel prima als dakisolatie.

Voor de vervaardiging van PIR, oftewel het schuimvormig isolatiemateriaal polyisocyanuraat, worden chemicaliën aangewend. Deze zijn schadelijk voor mens en milieu wanneer ze in de natuur terechtkomen en bovendien lastig recyclebaar. Dat zijn echter alle nadelen van dit materiaal. Want isolatievoordelen zijn er ook legio.

Neem contact op voor al uw vragen!

Voordelen dakisolatie op basis van PIR platen

De isolatiewaarde van PIR is namelijk superieur. Geen enkel ander isolatiemateriaal kent zo’n gunstige warmteweerstandcoëfficiënt. Daar profiteert u niet alleen in de wintermaanden van trouwens. In de zomermaanden zorgt PIR dakisolatie voor behoud van inpandige koele lucht. Dat verlaagt de prijs die u betaalt voor het laten functioneren van een energieslurpende airconditioning.

PIR kan prima in vochtige condities worden gebruikt. Temeer omdat al onze PIR platen zijn voorzien van een aluminium laagje dat vochtwerend is. Ideaal ten behoeve van dakisolatie. Het is bovendien licht van gewicht en eenvoudig versnijdbaar. Daarnaast wordt met de realisatie van dakisolatie op basis van PIR platen ook een brandvertragende barrière gevormd. Dat is wel zo veilig.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding

PIR als dakisolatie zorgt voor het grootst denkbare isolatierendement. De Rd-waarde van het materiaal is superieur aan andere materialen. En voor de prijs hoeft u het niet te laten. Isolatiehal biedt een uitgebreid assortiment diktematen aan. U isoleert al met PIR voor minder dan € 9,- per vierkant meter.

Koop en profiteer direct!

isolatiehal-isolatieplaten-opslag