Levering in zowel Nederland als België

Vloer isoleren met glaswol

Gebruik van glaswol

Wanneer u uw vloer wilt isoleren is het mogelijk om daar glaswol voor te gebruiken. Dit materiaal is veel goedkoper in aanschaf dan bijvoorbeeld steenwol, terwijl het bij een gelijke dikte betere isolatie-eigenschappen heeft dan laatstgenoemd materiaal. Dat heeft als voordeel dat u met een dunnere isolatielaag glaswol kunt volstaan.

Legt u vloerisolatie aan op basis van glaswol, dan kan een beter isolerend resultaat worden gerealiseerd terwijl minder ruimte hoeft te worden gebruikt. U komt dan ook niet in de knoei met de onderkant van plinten en deuren a.g.v. ontoelaatbare vloerophoging.

Neem contact op voor al uw vragen!

Glaswol vloerisolatie

Wij hebben glaswol ten behoeve van vloerisolatie beschikbaar in rolvorm. Er wordt ook wel gesproken van dekens omdat het materiaal een zacht karakter heeft. Dat heeft als voordeel dat er ook een goede akoestische werking van uw isolatielaag uitgaat. Daardoor klinkt het veel minder luid wanneer iemand met schoeisel over de vloer loopt. Woont u in een appartement dan is dat ook zeer prettig voor de onderburen door reductie van het grondcontactgeluid.

Afgezien van het isoleren van een vloer met glaswol is het ook mogelijk om te isoleren met bijvoorbeeld XPS en PIR. De akoestische eigenschappen van die isolatiematerialen zijn echter minder goed. Wel zijn ze veel vochtbestendiger. Besluit u uw vloer te isoleren door middel van glaswol, pas dan bij voorkeur een dampremmende folie toe. Dan weet u zeker dat de thermisch isolerende eigenschappen van uw materiaal niet negatief worden beïnvloed door eventueel vocht.

Direct besteld, zo geleverd

Het realiseren van vloerisolatie op basis van glaswol is een prijsgunstige optie. Glaswol is per definitie goedkoop. Isolatiehal biedt bovendien de laagste prijs van alle aanbieders. Bereken het vloeroppervlak dat u wilt isoleren en vul het in in onze calculator op onze bestelpagina. U krijgt dan automatisch te zien hoeveel pakketten u dient te bestellen. Indien gewenst komen wij die tegen een meerprijs bij u bezorgen.