Levering in zowel Nederland als België

Waarom isoleren met glaswol rollen?

Isoleren met glaswol

Glaswol is isolatiemateriaal dat gemaakt wordt van zand en gerecycled glas. Het is een van de meest gebruikte isolatiematerialen in Nederland. En dat is geen wonder. Omdat het niet kan branden of oplossen in water, is glaswol zeer geschikt om als bouwmateriaal te gebruiken. Bovendien is het materiaal niet duur, isoleert het erg goed en kan het makkelijk in smalle ruimtes gebruikt worden.

Hoe wordt glaswol verwerkt?

De verwerking van glaswol is niet moeilijk. Je kunt het knippen met een schaar of snijden met een mes. Vervolgens kun je het vouwen en het gebruiken om een ruimte mee op te vullen. Met nietjes of spijkertjes kun je het vastzetten.

Neem contact op voor al uw vragen!

Hoe werkt glaswolisolatie?

De structuur van glaswol is driedimensionaal, waardoor lucht wordt ingesloten tussen de vezels. Daardoor kan het niet meer circuleren en warmte afvoeren. Op die manier wordt een isolerende luchtlaag gevormd. Er bestaat ook glaswol met een laagje bekleding, wat kan worden gebruikt om een dampdichte isolatielaag voor een zolder te maken. Aan de binnenkant waar de warmte zit moet een dampremmer aangebracht worden, zodat er geen condensatie plaats kan vinden die voor vochtproblemen in het dak zorgt. Wel is glaswol zonder dampdichte isolatielaag makkelijker te verwerken omdat het veel flexibeler is.

Is het moeilijk om glaswol aan te brengen?

Zowel professionals als leken kunnen goed met glaswol isoleren. De verwerking van glaswol is zeer eenvoudig. Je kunt het materiaal knippen met een schaar of snijden met een mes. Daarna kun je het vouwen en het aanbrengen om een ruimte mee op te vullen, bijvoorbeeld aan de onderkant van de vloer vanuit de kruipruimte van de woning. Voor dakisolatie kun je de wol gebruiken aan de binnenkant en om tussenmuren te isoleren. Glaswol met een bedekkend laagje met dampdichtheid kun je gebruiken voor de isolatie van zolders door de dampremmer aan de warme kant aan te brengen. Met nietjes of spijkertjes kun je glaswol vastzetten. Let wel op dat het materiaal niet nat wordt. Hoewel glaswol waterafstotend is, neemt de isolatiewaarde af als het nat is.