Levering in zowel Nederland als België

Waarom isoleren met glaswol?

Voordelen van glaswol

Bent u op zoek naar het meest geschikte isolatiemateriaal in uw geval, dan is glaswol een van de opties die u heeft. Of dit materiaal voor u het meest geëigend is, hangt af van de behoeften en verwachtingen die u heeft.

Glaswol kent goede isolatie eigenschappen ten opzichte van bijvoorbeeld steenwol. Net als dat materiaal wordt het gedurende het productieproces gevormd tot een zachte deken. Het voordeel daarvan is dat u het materiaal zeer eenvoudig kunt aanbrengen. Wil men bijvoorbeeld een zolderdak isoleren dan kan glaswol dikwijls gewoon tussen de spanten van het dak (mits aanwezig) worden ingeklemd.

Qua thermische isolatie eigenschappen zijn andere isolatiematerialen zoals harde PIR-platen, wel wat beter. Glaswol kent echter andere voordelen.

Neem contact op voor al uw vragen!

Waarom kiezen voor een isolatiemateriaal als glaswol?

Afgezien van het flexibele karakter heeft glaswol nog een ander groot voordeel. Glaswol isolatie aanbrengen zorgt namelijk voor een zeer goede mate van akoestische isolatie. De celstructuur van de zachte matten smoort het geluid van binnen naar buiten en andersom. Dit materiaal wordt daarom ook veel toegepast als isolerende geluidsbarrière tussen ruimtes en verdiepingen in utiliteitsgebouwen.

Een nadeel van dit materiaal is dat het niet goed bestand is tegen vocht. Vocht tast de thermische isolatiewaarde aan. Vandaar dat er ook glaswol met aluminiumfolie beschikbaar is. Die folie zorgt voor een dampremmende laag waardoor de het glaswol intrinsiek niet vochtig wordt en zijn isolerende eigenschappen behoudt.

Goed en goedkoop

Isoleren met glaswol is een verstandige keuze. Het is een van de goedkoopste isolatiematerialen. Het is bovendien in meerdere diktes verkrijgbaar zodat u zelf kunt bepalen welke mate van thermische en akoestisch isolatie u realiseert.

Bij Isolatiehal waarborgen we zowel de kwaliteit als de prijs van al uw isolatiematerialen. Wij verkopen alleen B-keus glaswol producten. En dat tegen de best denkbare marktprijs.

Isoleren: begin er vandaag nog mee. Daar krijgt u geen spijt van.