Levering in zowel Nederland als België

Waarom kiezen voor glaswol isolatie?

Waarom glaswol?

Isolatie vervaardigd uit glaswol kent legio voordelen. Allereerst kent dit materiaal een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat betekent isolatievoordeel realiseren door middel van een kleine investering. Die heeft u zo terugverdiend.

Door het flexibele karakter van glaswol, de specifieke densiteit, is het bovendien gemakkelijk toepasbaar ter opvulling van smalle ruimtes. U vult tochtige holtes gewoon op door er glaswolstukken in te ‘proppen’. Het elastisch vermogen van glaswol zorgt ervoor dat lijm of een andere bevestigingsmethode dikwijls niet eens toegepast hoeven te worden. Door dit vervormbaar vermogen beschikt glaswol isolatie over veel intrinsieke klemkracht.

Neem contact op voor al uw vragen!

Glaswol: ideaal toepasbaar als zolderisolatie

Isolatie die van glaswol is gemaakt, kent als basisgrondstof gerecycled glas. Hiervan worden zogenaamde dekens vervaardigd, rechte stroken die op maat geknipt kunnen worden. Het materiaal wordt in de regel op rol geleverd zodat u de mogelijkheid heeft om er lange lengtes van te realiseren. De dikte van het materiaal varieert in ons assortiment van 80 mm tot maar liefst 200 mm (20 cm). De breedte van de rol bedraagt standaard 120 cm. De maximale lengte die uit de rol gerealiseerd kan worden, is afhankelijk van de dikte en bedraagt in geval van 80 mm maar liefst 9 meter. Dat is genoeg voor wel 11 vierkante meter isolatie.

De Rd-waarde per productuitvoering zegt iets over het isolerend vermogen. De keuze die u maakt is afhankelijk van het isolerend vermogen van de isolatie op basis van glaswol die u wilt realiseren. Wilt u een oude zolderwoning isoleren dan is die dikwijls voorzien van houten dakspanten. Klem hier stroken glaswol van 20 cm dikte tussen en u realiseert een Rd-waarde van bijna 6. Daarmee heeft u het op zolder nooit meer onaangenaam warm of koud.

Andere oplossingen in ons assortiment

Wilt u een zeer vochtige ruimte gaan isoleren zoals een natte ruimte, een spouwmuur of de fundering? In dat geval is glaswol isolatie wellicht niet de beste optie omdat het vocht kan opnemen waarna de isolatie-eigenschappen afnemen. PIR en met name XPS zijn andere isolatiematerialen in ons assortiment die prijsgunstig kunnen worden aangeschaft en die veel betere vochtwerende eigenschappen hebben.