Levering in zowel Nederland als België

Wanneer gebruikt men XPS vloerisolatie?

Gebruik van XPS vloerisolatie

Laten ons beginnen met te stellen dat XPS multifunctioneel is. Het is daardoor toepasbaar voor zowel dak-, muur- en vloerisolatie. Het heeft echter ten opzichte van traditionele isolatiematerialen waaronder glaswol, een aantal extra gunstige eigenschappen zoals:

  • Lichtgewichtheid;
  • Grote mate van sterkte en stevigheid;
  • Waterbestendigheid;
  • Drukvastheid

Met name deze laatste 2 eigenschappen maken XPS ook uitermate geschikt als vloerplaat onder een bestaande vloer. Dit zorgt ervoor dat het binnenklimaat niet negatief wordt beïnvloed door bijvoorbeeld een tochtige en koele kruipruimte.

Neem contact op voor al uw vragen!

XPS vloerplaten in verschillende dimensionering

Dat XPS veelal wordt toegepast ten behoeve van isolatie van de vloer, komt ook door de gunstige isolatiewaarde. Daardoor kan een relatief dun laagje XPS worden gebruikt en wordt de bovenvloer niet onnodig opgehoogd, hetgeen problemen kan geven met plinten en deuren. Bovendien is het niet belemmerend wanneer de vloer vochtig wordt, aangezien de XPS vloerplaten geen isolatie-reducerend vocht opnemen.

Isolatiehal levert een assortiment XPS vloerplaat (tevens toepasbaar voor andersoortige isolatieprojecten) variërend qua dikte van 20 tot wel 100 mm. Elke plaat kent een afmeting van 1250 bij 600 millimeter. Afhankelijk van de dikte die u kiest, isoleert u tot wel 16 m2 per pak.

Isolatie shoppen dat gaat zo

Het bestellen van XPS vloerisolatie via Isolatiehal gaat heel eenvoudig. Onze online calculator laat u direct zien hoeveel eenheden u dient te bestellen voor uw project wanneer u het te isoleren oppervlak weet. U kunt zelf aangeven wanneer u de levering wenst te laten plaatsvinden, rekening houdende met een standaard termijn van minimaal 2 orderverwerkingsdagen. De leveringskosten bedragen € 65,- in Nederland en € 95- wanneer u bestelt vanuit België.

Snel prijsgunstig maar hoogkwalitatief XPS-plaat in huis hebben? Dan bestel je eenvoudig via Isolatiehal. Ook voor PIR en glaswol.