PIR is de ideale dakisolatie - De Isolatiehal

  PIR is de ideale dakisolatie

  Er zijn diverse redenen om ervoor te zorgen dat uw dak goed geïsoleerd is. Het verhoogt uw wooncomfort door meer warmte en het voorkomen van tocht in de koude seizoenen. In warmere maanden wordt de warmte van buitenaf juist tegengehouden en blijft het binnen lekker koel. Qua dakisolatie kan onder andere gekozen worden voor PIR, oftewel Polyisocyanuraat.

  Het (laten) aanbrengen van PIR isolatie op het plat dak is een rendementvolle investering. Als gevolg van vermindering van het warmteverlies, zal uw energieverbruik al gauw met 25% tot 30% dalen. Dat geldt ook voor de stroomkosten van uw airconditioning. Stel u voor, het gaat al gauw om vele honderden euro’s die u daardoor jaarlijks in uw zak houdt.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  Waarom kiezen voor PIR dakplaten?

  Kiest u voor PIR ter isolatie van uw dak, dan realiseert u daarmee een lucht- en winddichte dakconstructie die bovendien geen warmte transporteert naar buiten of naar binnen. Een andere reden om te kiezen voor dit materiaal, is vanwege de akoestische eigenschappen. Uw woning of pand wordt minder geluidgevoelig en u ervaart daardoor meer rust.

  PIR dakplaten worden dikwijls toegepast ter transformatie van zolderverdiepingen die nu enkel in gebruik zijn als opslagruimte. Door middel van goede isolatie vormt u zo’n zolder om tot een extra kamer waarin u graag verblijft.

  Aluminium cachering voor extra functionaliteit

  Vocht vormt met het oog op de isolerende eigenschappen van een bepaald materiaal altijd een uitdaging. Dak isolatie op basis van PIR heeft van nature een goede vochtwerende functie, maar wanneer uw woning of pand veel vochtige plekken kent, dan zal zelfs dit hoogwaardige materiaal er qua isolatiewerking na verloop van tijd door worden aangetast. Daken vangen regen op waardoor het risico op minuscule lekkage en condensvorming altijd aanwezig is. Vandaar dat onze producten van PIR speciaal met het oog op de toepassing voor dakisolatie, voorzien zijn van een aluminium vlies dat een waterdichte barrière vormt.

  Zo zit u altijd comfortabel en droog, waar dan ook in uw pand.