Ma. - Vr. 08:30 - 17:00 uur
+31 (9)492 542 002

Pir isolatie

Je hebt vast wel eens van de term “Pir isolatie” gehoord. Pir staat voor Polyisocyanuraat. Dit is een hard kunststofschuim met uitstekende isolatie eigenschappen. Het materiaal wordt geproduceerd met drijfgassen. Tijdens dit proces ontstaan harde schuimstoffen met gesloten cellen. PIR-schuim heeft goede stabiliteit en ook de eigenschappen van het schuim in mechanische zin (denk aan druksterkte) erg goed. Daarmee is het ook in constructieve zin een optimaal isolatieproduct. Een goede eigenschap van Pir isolatie is dat geen vocht opneemt.

Waarom isoleren met behulp van Pir isolatie?

Energielasten stijgen onder andere doordat de overheid door extra belasting van elektriciteit en gas de gebruiker wil stimuleren om het verbruik te reduceren. De beweegredenen hiervoor hebben onder andere te maken met de klimaatdoelstellingen. Steeds meer pandeigenaren gaan er daardoor toe over om hun gebouwen te isoleren met Pir isolatieplaten.

Pir platen

Pir platen

Pir isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur van de in het gebouw aanwezige lucht, wordt gehandhaafd. In de winter zorgt deze isolatie ervoor dat de verwarmde lucht lekker binnen blijft en men kan werken in een aangename temperatuur zonder kou. Echte ook in de zomer wanneer de binnenlucht wordt gekoeld met behulp van een airco zorgt de isolatie ervoor dat het binnen prettig koel blijft. Een bijkomend voordeel van Pir isolatie is dat het ervoor zorgt dat geluiden worden gesmoord waardoor er geen geluidsoverlast ontstaat in het gebouw.

De isolatiehal is jouw leverancier en adviseur

Wij kunnen Pir isolatie leveren in verschillende typen zoals aluminium en bitumen platen en met een afschot voor regenwaterafvoer. De dikte van de plaat kan variëren van 30 mm tot wel 160 mm en beïnvloedt daarmee de RD-waarde die iets zegt over de isolatiesterkte. Vanzelfsprekend kunnen wij adviseren welke plaat wij het meest geschikt vinden in geval van jouw project.

Contacteer isolatiehal.nl direct!