PIR platen tot wel 100 mm dik - De Isolatiehal

  PIR platen tot wel 100 mm dik

  Het is sowieso een goed idee om uw pand extra te isoleren. In deze onzekere tijden is het essentieel om maatregelen te nemen en de energiekosten te beperken. Wie weet tot welke hoogte de gastarieven immers blijven stijgen. Kiest u voor PIR met een dikte van 100 mm dan weet u 1 ding zeker: dat u isoleert door middel van een isolatielaag met een Rd-waarde die met 4,5 extreem hoog te noemen is. Dat betekent dat warmte optimaal wordt vastgehouden. Maakt u in de warme maanden gebruik van airconditioning, dan hoeft ook uw aircoapparaat bovendien nog maar op halve kracht te werken. PIR isolatie 100mm, dat voelt u direct op gunstige wijze in uw portemonnee.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  PIR 100 mm geschikt voor spouwmuurisolatie

  PIR-isolatie is van nature vocht- en drukbestendig. Het kan belopen worden en in natte ruimtes worden aangebracht. Zowel ten behoeve van vloer-, zolder- als buitenmuurisolatie is het daarom dan ook geschikt. U moet echter wel opletten want PIR platen 100 mm zijn liefst 10 centimeter dik. Dat zorgt natuurlijk voor een nog robuustere isolatielaag, maar u moet wel de ruimte hebben om ze aan te brengen. Als ondervloer is dat bijvoorbeeld niet altijd mogelijk.

  In de praktijk wordt PIR isolatie 100mm veel gebruikt ten behoeve van het isoleren van holle spouwmuren. Daarin zijn dikwijls holtes aanwezig van meer dan een decimeter waar de platen in kunnen worden aangebracht, mits er toegang is tot dat bereik. Is dat niet mogelijk dan kan er ook aan de buiten- of binnenzijde van de spouwmuur mee worden geïsoleerd.

  Ook ideaal voor dakisolatie

  Ook voor het isoleren van het platte dak zijn PIR platen 100 mm geschikt. Ze kunnen zowel aan de boven- als de onderzijde van het dak worden aangebracht. Aan de bovenzijde komt de functionaliteit van de aluminium cachering van onze platen goed tot zijn recht. Die weerkaatst namelijk het zonlicht. Mocht u uw dak in de toekomst moeten betreden dan is onze isolatieplaat bestand tegen het belopen ervan.

  isolatiehal-isolatieplaten-opslag