Op zoek naar pir isolatiemateriaal? Bij de isolatiehal zit u goed.

  Pir

  De aandacht voor het milieu groeit door de opwarming van de aarde de laatste jaren sterk. Overheden proberen het energieverbruik in de vorm van elektra- en gasverbruik terug te dringen. Dat doen ze onder andere door hogere belastingen in rekening te brengen aan de verbruiker. Los daarvan bent u als gebouw- of woningeigenaar natuurlijk ook gewoon gebaat bij een laag energieverbruik. Hoog verbruik voelt u immers in uw portemonnee.

  Gelukkig zijn er methoden om de energieconsumptie van gebouwen en woningen te beperken. Een van die methoden is door te zorgen voor goede isolatie. Er zijn diverse isolatiematerialen zoals PUR en glaswol. Een ander isolatiemateriaal wordt gevormd door PIR. Het aanbrengen van isolatieplaten van PIR zorgt ervoor dat muren, kelders en plafonds optimaal worden geïsoleerd. In de winter blijft de warmte die wordt gegenereerd daardoor beter binnen en dat zorgt voor beperking van het gasgebruik. Echter ook in de zomer zorgt PIR ervoor dat uw energiekosten worden beperkt. Beschikt u over een airco dan zorgt deze isolatie er namelijk voor dat de koele lucht niet naar buiten toe ontsnapt. Uw airco hoeft daardoor minder hard te werken.

  PIR is een van de isolatiematerialen die Isolatiehal.nl in zijn assortiment voert

  Isolatiehal.nl beschikt over een breed assortiment isolatiematerialen. PIR wordt gemaakt van polyisocyanuraat dat wordt gevormd door isocyanaten waaraan katalysatoren van drijfgassen worden toegevoegd. Het is een superieur isolatiemateriaal dat onder andere de volgende positieve eigenschappen heeft:

  • PIR neemt geen vocht op en beschikt dikwijls over een aluminium laag dat dampwerend is. Ideaal toepasbaar in vochtige ruimten dus.
  • Het materiaal is licht van gewicht en daardoor gemakkelijk aan te brengen. In tegenstelling tot glaswol is het vezelloos en zijn er dus geen gezondheidsrisico’s.
  • De brandvertragende eigenschappen van PIR zijn uitstekend (brandklasse B).
  Isolatiemateriaal

  Isolatie bij de Isolatiehal

  Isolatiehal.nl: bij ons vindt u al uw isolatiemateriaal

  Al onze isolatieproducten zijn gunstig geprijsde, B-kwaliteit materialen. Afgezien van PIR isolatie leveren wij bijvoorbeeld ook:

  • Glaswol;
  • XPS-platen;
  • Resol-platen;

  Bent u op zoek naar een isolatieoplossing voor uw woning of bedrijfsgebouw? Neem dan contact met ons op want wij adviseren u graag.