RD waarde van glaswol - De Isolatiehal

  RD waarde van glaswol

  Glaswol is in de eerste plaats een thermisch isolatiemateriaal. De Rd waarde varieert al naar gelang de dikte van de gekozen uitvoering. De dikte bepaalt immers de omvang van de thermische schil die met de glaswol wordt gerealiseerd. De Rd waarde geeft de isolatiewaarde aan. Ter indicatie:

  • Dikte 80 mm, Rd waarde glaswol 2,05;
  • Dikte 160 mm, Rd waarde 4,10;
  • Dikte 200 mm, Rd waarde 5,1.

  Dit verloop is dus lineair. Deze waarde drukt uit hoe goed het isolerend vermogen van een bepaald materiaal is. Een beter isolerend materiaal betekent dat met een dunnere uitvoering kan worden volstaan.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  Realiseer door middel van glaswol een betere RC waarde

  Met de Rc waarde wordt de Resistance Construction oftewel de warmteweerstand van de totale constructie bedoeld. Dus niet alleen het isolerend vermogen van de betreffende dak- of muurisolatie, maar ook die van de stenen en dergelijke wordt hierin meegenomen. Uiteindelijk draait niet alles om de Rd waarde van de toegepaste glaswol maar om de bijdrage van glaswol aan de totale Rc waarde.

  Wat u wilt is een optimaal isolerende constructie die in de zomer koele lucht van bijvoorbeeld een airco langer vasthoudt, en in de winter warme lucht. Dat voelt niet alleen prettiger maar zorgt ook voor lagere kosten.

  Goede, goedkope isolatie voor een nog betere prijs

  De mensen achter De Isolatiehal hebben jarenlange ervaring met isolatieprojecten en met het gebruik van een groot aantal specifieke isolatiematerialen in uiteenlopende toepassingen. Woningen, sauna’s, zwembaden, bedrijfspanden, etc., ze vragen allemaal om hun eigen unieke vorm van isolatie. Glaswol kent van nature een goede isolatiewaarde tegen een aantrekkelijke prijs. Door het gerichte inkoopbeleid van De Isolatiehal, komt daar nog eens een fikse korting tegenop.

  Vast niet klantvriendelijk? Weldegelijk! Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

  isolatiehal-isolatieplaten-opslag