Ma. - Vr. 08:30 - 17:00 uur
+31 (9)492 542 002

Schuimplaten ter isolatie

Isolatieschuim plaat

Schuimplaat ten behoeve van isolatie kent vele hoedanigheden. Iedere vorm van isolatie heeft specifieke kenmerken en de prestaties kunnen uiteenlopen. Het meest bekend is over het algemeen PIR schuimplaat. PIR staat voor ‘Polyisocyanuraat’. Dit hardschuim kent met name zeer goede prestaties op het gebied van thermische isolatie.

Ook PUR schuim platen worden vervaardigd op basis van chemische processen en gerealiseerd door middel van petrochemische (aardolie bevattende) grondstoffen. Isolatieschuim platen op basis van PIR levert betere prestaties dan polyurethaanschuim platen (PUR)

isolatiehal-isolatieplaten-opslag-2

Neem contact op voor al uw vragen!

Isolatieschuim plaat voor verschillende doeleinden

Schuimplaten voor isolatie worden primair aangebracht voor thermische doeleinden. Men kan dergelijke schuimplaat isolatie aanbrengen als zowel vloer-, plafond-, dak- en muurisolatie. Het doel is om de in een ruimte aanwezige warmte minder snel via de buitenwanden te laten ontsnappen. Daarnaast gaat van dergelijke platen dikwijls ook een akoestische isolatiefunctie uit. Dat betekent dat de gehorigheid wordt gedempt.

PIR schuimplaat heeft, afgezien van een betere isolatiewaarde, ten opzichte van PUR schuim platen een aanzienlijk hogere drukvastheid. Dat zorgt ervoor dat ze niet ingedrukt worden wanneer er overheen gelopen wordt (vloerisolatie of plat dak isolatie). Ook kan men er beter zware apparatuur op plaatsen dan op polyurethaanschuim platen (PUR).

Vraag gerust om advies

De isolatieschuim platen in ons brede assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en meerdere specifieke uitvoeringen. Isolatieschuim plaat die omwikkeld is met een aluminiumfolie is bijvoorbeeld nog vochtwerender dan standaard PIR schuimplaat. Een dergelijke productuitvoering kan daardoor nog beter worden toegepast als isolatiemateriaal in zogenaamde natte ruimtes.

Bent u benieuwd naar de beste oplossing voor uw project? Neem gerust contact met ons op. U heeft sowieso de garantie van een optimale prijs-kwaliteitverhouding wanneer u bij Isolatiehal bestelt.

isolatiehal-isolatieplaten-opslag