Levering in zowel Nederland als België

Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatie is een methode van isoleren waarmee met een betrekkelijk geringe investering, een woning of bedrijfsgebouw aanzienlijk meer energiezuinig te maken is.

In Nederland zijn tamelijk veel woningen met spouwmuren waarbij er een vrije ruimte tussen twee muurdelen aanwezig is. Dit heeft meerdere functies maar de belangrijkste is het tegengaan van regendoorslag van buiten naar binnen. Op enig moment is de baksteen aan de buitenzijde namelijk verzadigd met vocht en zal het daarin aanwezige water verder de muur in trekken. Door het aanbrengen van een spouwmuur, wordt dit tegengegaan.

Het isoleren van spouwmuren zorgt voor een behoorlijke energiebesparing. Wanneer dit niet al direct tijdens de bouw heeft plaatsgevonden, is het ook mogelijk om spouwmuur isolatie achteraf nog aan te brengen. De kou die van buitenaf de wanden van het gebouw afkoelt, heeft op die manier minder invloed op uw binnenklimaat. Bovendien zorgt spouwmuur isolatie ervoor dat de koele binnenlucht in de zomermaanden langer behouden blijft waardoor het niet zo warm wordt.

isolatiehal-isolatieplaten-opslag-2
Neem contact op voor al uw vragen!

Alle materialen voor spouwmuur isolatie zijn bij ons verkrijgbaar

Spouwmuur isolatie bij bestaande bouw kan bewerkstelligd worden volgens een ‘natte’ en een ‘droge’ methode. In het geval van het droge systeem wordt de gevel afgewerkt met behulp van plaatmateriaal. Het aanbrengen van dergelijke isolatieplaten kunt u prima zelf uitvoeren. De gebruikte isolatiematerialen kunnen onder ander zijn: XPS-platen, PUR- of PIR-platen of minerale wol (glasvezel).

Isolatiehal.nl voert al deze producten in zijn assortiment en ze zijn bovendien tegen gereduceerde prijzen voor u beschikbaar. Onze voorraad bestaat namelijk enkel uit B-keus isolatiematerialen ten behoeve van uw spouwmuur isolatieproject. Dergelijke materialen zijn voor u goedkoper omdat ze geringe afwijkingen hebben op het gebied van bijvoorbeeld kleur en oppervlaktetextuur.

Heeft u een vraag over spouwmuur isolatie? Neem dan contact op met ons bedrijf. Onze jarenlange ervaring met alle soorten isolatieprojecten delen we graag met u.