Levering in zowel Nederland als België

Dakisolatie: Een Slimme Investering voor Comfort en Energiebesparing

Verreweg de meeste warmte in een woning of gebouw gaat verloren via de dakconstructie. Warme lucht stijgt op en de warmte wordt via het dak naar buiten toe getransporteerd. Dat is onwenselijk en leidt tot extra hoge kosten voor het verwarmen van de totale binnenruimte. Door middel van dakisolatie kan dit warmteverlies worden beperkt en wordt al gauw jaarlijks tot 30% op energiekosten bespaart.

Door dakisolatie wordt de ruimte onder de dakconstructie direct een stuk comfortabeler. Een zolderruimte wordt bij toepassing van dakisolatie ineens een veel prettigere verblijfsruimte. In de winter blijft het er aangenaam warm en in de zomer zorgt de isolatie voor verkoeling. De temperatuur in de ruimte blijft ook meer constant.

Neem contact op voor al uw vragen!

Verschillende soorten dakisolatie

Verschillende soorten daken vragen om verschillende soorten dakisolatie. Het isoleren van een hellend dak vergt bijvoorbeeld om een andere oplossing dan wanneer men een plat dak wil isoleren. Ten behoeve van platte daken is het van belang dat het isolatiemateriaal drukbestendig is zodat het dak incidenteel belopen kan worden. Om de waterdichtheid te waarborgen kan het beste gekozen worden voor een dakbedekking die voorzien is van een bitumenlaag. Om de waterafvoer te bevorderen kan qua platdakisolatie gekozen worden voor afschotisolatie zodat hemelwater niet op het dak kan blijven staan.

Ten behoeve van isolatie van een hellend dak kan onder andere gebruik gemaakt worden van glaswol. Dankzij de specifieke densiteit kunnen glaswol delen eenvoudig tussen de dakspanten worden geklemd. Maak een keuze uit ons ruime assortiment A-keus dakisolatie door de specifieke toepassing of de gewenste productgroep te selecteren.

Ongekende voordelen

Dakisolatie biedt legio voordelen op financieel gebied, zorgt voor groter woongenot en draagt bij aan een beter milieu. Een investering in dakisolatie verdient zich snel terug. Voor jouw investering is daarnaast dikwijls subsidie beschikbaar. Bovendien kun je via De Isolatiehal beschikken over B-keus dakisolatiematerialen van de beste merken tegen de beste prijs.

isolatiehal-isolatieplaten-opslag