Levering in zowel Nederland als België

Waarom PIR alu platen?

Wie zich besluit bezig te gaan houden met het vraagstuk omtrent isolatie, die komt al snel in aanraking met PIR oftewel Polyisocyanuraat. Dat is een van de materialen die veelal worden toegepast ter realisatie van warmte-isolatie in panden. Temperatuurisolatie zou echter een betere term zijn. Want wist u dat PIR alu ook zorgt voor verkoeling in de warmere maanden van het jaar? De koele lucht vanuit uw airconditioning wordt dan namelijk beter binnen vastgehouden waardoor het aangenamer blijft.

Onze alu platen zijn allemaal PIR-gebaseerd. Dat betekent dat wij hardschuim isolatieplaten leveren van verschillende dikten, die 2-zijdig voorzien zijn van een aluminium vlies. Als isolatie-expert pur sang, leggen wij u graag uit waartoe deze laag dient.

Neem contact op voor al uw vragen!

PIR alu isolatie voor optimale isolatiefunctionaliteit

Vocht is dodelijk voor de eigenschappen van de meeste isolatiematerialen. Het tast de Rd-waarde, oftewel de warmteweerstandcoëfficiënt, aanzienlijk aan. Daardoor werkt de isolerende laag veel minder goed. PIR heeft van nature een goed vochtwerend karakter, maar door er een alu-laag aan toe te voegen ontstaat een volkomen vochtwerende vorm van isolatie.

PIR is daarnaast brandvertragend en gemakkelijk verwerkbaar. Dergelijke PIR alu platen kennen daarom een wat hogere prijs t.o.v. laagwaardigere isolatiematerialen. Mede door ons uitgekiende inkoopbeleid en onze specifieke focus, weten wij de verkoopprijzen van al onze hoogwaardige isolatiematerialen echter bijzonder laag te houden.

Andere mogelijkheden

Ons leveringsprogramma is a.g.v. focus niet bijzonder breed maar het beperkt zich niet alleen tot de levering van PIR alu platen. Ook voor flexibel glaswol in diverse dikte-uitvoeringen kunt u in onze webshop terecht. Daarnaast leveren wij een brede range aan producten van geëxtrudeerd polystyreen (XPS). Het rendement van PIR alu is beter dan dat van XPS waardoor er beter geïsoleerd kan worden met een dunnere plaat. XPS is echter nog beter tegen vocht bestand en wordt daardoor in extreem natte omgevingen gebruikt die om isolatie vragen, zoals in geval van zwembaden en sauna’s.

Kijk direct in onze webshop voor alu platen met de meest aantrekkelijke marktprijs. Of neem contact op en laat u vrijblijvend door ons adviseren.

isolatiehal-isolatieplaten-opslag