Wat is drukvaste isolatie? - De Isolatiehal

  Wat is drukvaste isolatie?

  Iedere isolatietoepassing vergt dikwijls een specifiek isolatiemateriaal. Is het materiaal gemakkelijk aan te brengen? Is het licht en valt het niet omlaag (dakisolatie)? Wordt het isolatiemateriaal aangebracht in een ruimte die vochtig kan worden zoals de kruipruimte of in een kelder? Ter isolatie van vloeren kan men dan weer vervolgens het beste gebruik maken van drukvaste isolatieplaten. Als uw isolatiespecialist legt De Isolatiehal graag uit wat dat inhoudt.

  Drukvastheid heeft betrekking op de mate waarin een materiaal fysieke belasting kan weerstaan. Wordt het snel vervormd of verbrijzeld wanneer er druk op wordt uitgeoefend? In veel gevallen wordt isolatiemateriaal nauwelijks belast, tenzij het wordt belopen. Voor toepassing onder een vloer en op het plat dak kunt u daarom het beste voor drukvaste isolatie kiezen.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  Drukvaste isolatie: XPS is ideaal

  Een van de meest drukvaste isolatieplaten betreft platen die zijn vervaardig uit geëxtrudeerd polystyreen, hetgeen wordt afgekort tot XPS. Dat komt door de specifieke kenmerken die worden gevormd gedurende het chemische vervaardigingsprocedé van dit materiaal. De gesloten celstructuur – dit maakt deze platen trouwens ook uitmuntend qua vochtwerendheid – geeft een aanzienlijke standkracht aan de plaat. Er is geen sprake van een grote mate van densiteit zoals bij glaswol het geval is. Drukvaste isolatie op basis van XPS kan daarom optimaal worden toegepast als vloerisolatie.

  De dichte kunststofstructuur van XPS heeft overigens nog een ander voordeel. Dit materiaal kent namelijk ook nog eens zeer goede isolatie-eigenschappen. Daardoor is slechts een dunne laag isolatiemateriaal voldoende voor een goed resultaat. Dit zorgt er in geval van vloerisolatie voor dat de vloer niet te veel wordt opgehoogd. Ophoging zou immers problemen kunnen geven met deuren en plinten.

  Bijzondere materiaaleigenschappen en een gunstige prijs

  Isolatie o.b.v. XPS is een multi-inzetbaar materiaal met hoogwaardige eigenschappen op het gebied van zowel isolatieprestaties, drukvastheid als vochtbestendigheid. Deze eigenschappen zorgen voor een uiterst hoogwaardig materiaalkarakter. De keerzijde is dat XPS in aanschaf wat duurder is dan bijvoorbeeld glaswol. Bij De Isolatiehal kunt u echter altijd rekenen op gunstige tarieven vanwege ons uitgekiende bedrijfsmodel.

  Wij richten ons nadrukkelijk op kwaliteit maar voor Discountprijzen. Zorg dat u daarvan profiteert!

  isolatiehal-isolatieplaten-opslag-2