XPS isolatie: maar welke dikte neemt u dan? - De Isolatiehal

  XPS isolatie: maar welke dikte neemt u dan?

  Isolatiemateriaal van klasse tegen een goede prijs

  Het belangrijkste voordeel van toepassing van isolatiemateriaal van XPS (geëxtrudeerd polystyreen) is de enorme mate van vochtwerendheid. Het materiaal is dan ook extra goed toepasbaar in ruimtes die relatief nat zijn zoals vochtige kelders en badkamers. Toepassing van XPS isolatie is dus een prima keuze, maar welke dikte kiest u?

  Op de website van De Isolatiehal voeren wij verschillende diktemaatvoeringen in ons assortiment, van 20 tot 100 mm. In de regel neemt de Rd-waarde met 0,3 per cm toe. XPS isolatie 5 cm heeft een Rd-waarde van 1,50. Een dikte van 60 mm leidt tot een Rd-waarde van 1,80. Deze waarde geeft de warmteweerstand aan van het materiaal en dus het isolerend vermogen. De temperatuurbeheersing wordt beter al naar gelang van een hogere Rd-waarde sprake is. Maar de plaat wordt dan dus ook omvangrijker.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  XPS isolatie 5 cm: een fraaie tussenmaat

  Het voordeel van XPS zit hem in de waterbestendigheid en schimmelwerendheid. Het materiaal is bovendien recyclebaar en vormt dus een milieubewuste keuze. PIR-platen isoleren beter. Gebruik die wanneer u met een extreem dunne isolatieplaat het hoogst mogelijke rendement wilt behalen. XPS isolatie 5 cm is een fraaie tussenmaat. Door de relatief geringe dikte zorgt de isolatie voor een beperkt ruimtebeslag.

  XPS isolatie is overigens ook zeer goed toepasbaar voor het realiseren van een omkeerdak. Hierbij wordt de isolatielaag direct op de dakbedekking aangebracht, niet eronder. XPS isolatie van 5 cm of in een andere maat vormt een volledig duurzame, isolerende deklaag. Met XPS-platen kunt u uw plat dak op een simpele, effectieve wijze isoleren.

  Gunstig geprijsd XPS

  Door ons uitgekiende inkoopbeleid en onze efficiënte bedrijfsvoering kan De Isolatiehal XPS isolatie van iedere denkbare dikte prijsvriendelijk aanbieden. Via ons isoleert u al met XPS voor minder dan € 4 per m². De Isolatiehal staat garant voor de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding die op isolatiegebied maar denkbaar is. Profiteer er snel van!