XPS Isolatie: De Slimme Keuze voor Energie-efficiëntie - De Isolatiehal

  XPS Isolatie: De Slimme Keuze voor Energie-efficiëntie

  XPS is de afkortende naam voor geëxtrudeerd polystyreen. Dit materiaal is verkrijgbaar als isolatieplaat ten behoeve van het isoleren van woningen en gebouwen.

  XPS heeft diverse eigenschappen die het als isolatiemateriaal zo geschikt maken. Zo is het extreem vochtbestendig. Daardoor kan het worden toegepast in natte en vochtige ruimtes zoals kelders en funderingen, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur of de isolerende prestaties. Ook schimmelvorming heeft geen effect op dit materiaal. Het heeft een laag eigen gewicht en is eenvoudig en veilig te verwerken.

  Door de extreem dichte celstructuur is XPS zeer drukbestendig. Dat houdt in dat het in staat is om een hoge mechanische belasting te ondergaan. XPS is bovendien recyclebaar. De relatieve brandbaarheid van XPS vormt een van de weinige nadelen.

  Neem contact op voor al uw vragen!

  XPS voor diverse isolatietoepassingen

  XPS kan worden toegepast als plaatmateriaal t.b.v. zowel dak-, muur-, vloer- en kruipruimte isolatie. Met name vanwege de vochtwerende eigenschappen komt het het beste in vochtige omgevingen tot zijn recht. XPS platen kunnen dan ook zelfs worden toegepast om een zwembad of vijver te isoleren zodat de watertemperatuur constanter kan blijven.

  XPS wordt dikwijls uitgevoerd in gegroefde plaatvorm waardoor er geen sprake is van naden waardoor tocht en kou kunnen doordringen.

  Prijsgunstig isoleren via De Isolatiehal

  Wanneer je kiest voor B-keus isolatiematerialen van De Isolatiehal, of het nu gaat om XPS, PIR of glaswol gebaseerde isolatie, dan weet je dat je absolute topkwaliteit krijgt. Al onze producten zijn afkomstig van gerenommeerde leveranciers en merken op het gebied van isolatiematerialen. Dankzij onze uitgekiende handelsstrategieën en ons geavanceerde inkoopnetwerk, weten wij voor jou als onze klant steeds de gunstigste inkoopprijzen te bedingen.

  Stel je eens voor: B-keus XPS-isolatie tegen een budgetprijs. Dat krijg je alleen bij De Isolatiehal.