Levering in zowel Nederland als België

Aluminium isolatie panelen

Wanneer u gaat isoleren dan kunt u kiezen uit betrekkelijk veel soorten materialen. Een van de opties betreft het aanbrengen van PIR panelen. Deze hebben op isolatiegebied een tamelijk allround karakter en zijn dus breed inzetbaar.

PIR is een hardschuim dat eenvoudig op maat gerealiseerd kan worden en zeer licht van gewicht is. Meestal is een plaat vervaardigd van Polyisocyanuraat, voorzien van een vlies aan beide buitenzijden. Op die manier ontstaan aluminium isolatie panelen die een nog betere vochtwerendheid hebben.

Neem contact op voor al uw vragen!

PIR panelen met aluminium cachering

Het is essentieel dat een isolatiemateriaal geen vocht opneemt. Glaswol bijvoorbeeld doet dat echter wel, waarna de isolatieprestaties snel afnemen. PIR kent net als XPS een gesloten celstructuur. Door de van nature waterafstotende PIR panelen te voorzien van een extra aluminium cachering, kunnen ze nog beter in vochtige omstandigheden worden toegepast. En het zijn juist vochtige ruimtes zoals de kruipruimte maar ook de spouw waar het grootste isolatievoordeel behaald kan worden.

Door PIR te voorzien van een laag aluminium, ontstaan isolatie panelen die ook dampremmend en winddicht zijn. Bovendien zorgt het reflectievermogen ervoor dat zonnewarmte van buitenaf niet wordt opgenomen. Meestal wordt een van beide zijden bovendien geleverd met een zelfklevende laag waardoor het materiaal nog eenvoudiger aan te brengen is.

Vraag ons gerust om advies

Overweegt u de aanschaf van aluminium PIR isolatie panelen in onze webshop, bepaal dan zo goed mogelijk welke dikte u nodig heeft. Deze varieert van 20 tot 120 mm met een maximale Rd-waarde van 2,7. Het aantal oppervlaktemeters dat u per pak kunt isoleren, staat per productuitvoering vermeld. Twijfelt u over de best toepasbare dikte of zelfs over uw materiaalkeuze? Wij helpen u graag met advies.

Discount Isolatie levert uitstekende service met de allerbeste productprijs. Isoleren: wij maken het leuk!